Bedre trivsel

Vdr. trivsel

I det følgende har jeg nogle forslag til et nyt syn på vores livsvilkår, og hvad vi kan gøre - i en verden med mange smerter og problemer.

Der skrives meget om stress og angst hos det kæmpende menneske i en forjaget verden. Det koster mange smerter og mange penge.

Al forjagethed knytter sig til det konkurrence-element, hvor vi har gjort en dyd af at rivalisere og besejre hinanden. Alt ud fra en ialt væsentlig materialistisk grundholdning.

Men hvis det vi kalder livskvalitet og livsglæde skal have gode betingelser, så må vi skrue tempoet ned - uanset hvad politikerne forlanger!!! - En trivselsforbedring indeholder behovet for det jeg kalder sjælskontakt og en følelse af fred i hjertet. Sjælskontakt kræver, at vi slipper noget af egoets totalstyring og bevæger os fra en ensidig materialisme og konkurrence-mentalitet og over til en overordnet sjælsfornemmelse, hvorved kærlighed får langt bedre udfoldelsesmuligheder.

Vi er meget vaneprægede og derfor nødsaget til at forsøge et sindelagsskift, hvor vi spontant mærker samhørigheden med alt levende!! Og dermed en total respekt for enhver skabning. Ingen fjender, kun venner. - Enhver form for fjendtlighed er egentlig uintelligent og har basis i en manglende erkendelse af vores interafhængighed, altså det at vi nok fungerer som enkeltindivider, men i samspil med andre, da alt i  kosmos er sammenhængdende størrelser, hvilket den nyeste forskning - også kvantelæren - peger på.

Vi står i et paradigmeskift, hvor vi går fra hårde værdier til bløde livsværdier.

Jeg har i dag selv følt værdien af at neddrosle den evindelige elitære stræben efter at komme frem og blive anerkendt og hyldet. Nej, hjertefred opnås ad anden vej.

En mere perspektivisk information fås erfaringsmæssigt fra Sjælens Lysforråd (en mere højvibreret energi end den vi har i det fysiske). fordi der trækkes linier til andre tilstandsvirkeligheder end dem vi føler, når vi knokler i vores lovpriste velfærd, hvor politikerne taler om mere vækst, mere vækst. Og vækst af hvad?? Mest en øget sum af penge og magt.

Det er nok en lang proces at ændre livsholdning, især da også mange religiøse aspekter spiller ind, og desværre ofte i den form hvor en fundamentalistisk holdning afgør hvad man må og skal. Men uden en begyndelse ingen forandring.

Forandring af fælles trivselsvilkår går ad mange stier. Bl.a. via de energier, som også opleves, når vi færdes i skovmiljø og strandområder (hvor vibrationerne er nogle helt andre end i lukkede rum). Og videre når vi erstatter aggressive  melodiformer i puls og lydstyrke med en hjertevenlig musik. Den findes, men er desværre ukendt for mange unge mennesker. Her kræves nyorientering. Og det er et fælles ansvar. Der er skrevet meget om musiks helende kræfter, men vi skal lære at gøre brug af dem.

En krigshærget jords forvandling til fredelig sameksistens forudsætter det enkelte mennekes vilje (og politikernes) til at lytte til Sjælens stemme - samvittigheden!! - og derigennem blive inspireret til nyt liv med nye værdier, der ikke kalkulerer med bruttonationalproduktet som den store frelser, men derimod den humanisme, hvor vi begynder at mærke en boblende glæde ved at leve og dele med sit medmenneske.!  - - - Lad os forenes i den holdning og komme igang med opgaven.

Jeg modtager gerne kommentarer til ovennævnte betragtninger.

Dalai Lama skriver om selve fredsbegrebet:

"Skønt det at bringe fred i verden gennem individuelle indre forandringer er vanskeligt, så er det den eneste måde. Overalt, hvor jeg kommer, udtrykker jeg dette, og jeg opmunres af, at mennesker fra forskellige samfundslag har taget godt imod det. Fred må først udvikles hos individet i tanke og holdning. Og jeg tror, at kærlighed, medfølelse og altruisme er grundlaget for fred. Når disse kvaliteter er udviklet hos den enkelte, er han eller hun i stand til at skabe en atmosfære af fred og harmoni, fordi det fredfyldte sind udvibrerer fred. -Den atmosfære kan udvides til at omfatte den enkeltes familie og derfra til lokalsamfundet og efterhånden til hele verden."

Sådanne ord kunne man ønske sig at bl.a. politikere ville tage til sig og praktisere, så ville der givetvis ske væsentlige fremskridt på flere fronter.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Torkil Olesen | Svar 13.09.2012 18.22

Ord helt efter mit hjerte. Livsholdning og -stil har stor betydning for helbredet. Se evt. mine korte anvisninger: http://selvheling.spiritnet.dk/?side=4002

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.04 | 12:10

Linkene: Copenhagen Zoo og Moser er flyttet til andre websider. Linkene kan findes under Web historier - Om mig - Websider.

...
08.09 | 16:11

Hvor er det godt det du har begået. Og godt du har fået din hjemmeside op og køre igen, jeg vil meget gerne læse mere hvis du har mere her på bloggen

...
07.09 | 21:28

--- tilføjet:
Lad os alle prøve at stoppe op en gang i mellem

...
29.03 | 12:27

Hej Bjarne.
Her er en lille hilsen til din egen hjemmeside.
Som du kan se ligner din boks, den på min www.naturfotodk.dk hjemmeside.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE