Den politiske magtesløshed

Den politiske magtesløshed

er der nogen løsning?

 

Politikere bruger tonsvis af energi på at forhandle om store og små ting (ofte meget små). Resultatet svarer sjældent til de store anstrengelser.

Årsagen ligger i uenighed om målet - dels ud fra partiprogrammet og dels ud fra det søgte almenvelle. Men også i forskellig livsholdning, individuelt/kollektivt. Og her er det rimeligt at pege på værdien af en generel holdningsændring. Også sådan at al politisk stræben ikke skal stivne i skænderier og trampen på stedet.

Politikernes idealisme parres ofte med fastlåste ønsker om at løse samfundsproblemer med heltbestemte økonomiske valg - der ofte er helt uforenelige. Derfor de mange meningskollisioner, som befolkningen nemt bliver trætte af - mildt sagt. Og det frustrerer og stresser.

Det drejer sig bl.a. om ikke bare at tænke i økonomisk vækst, men også i trivselsvækst. Bruttonationalproduktets vigtighed er måske uomgængeligt. Men det er nettovelværet også. Betalingsbalance er ikke et bæredygtigt koncept uden at den psykiske balance inddrages.

Stress, angst og blodpropper øges i takt med arbejdsbyrden og komplicerede økonomiske hensyn, også i pagt med et opbygget materielt velfærd, som udvisker betydningen af andre værdier!

Men hvis vi begynder at tage hensyn til menneskets indre behov, helt på sjæleplan, så kunne vi gradvis - som en konstruktiv almengavnlig proces - etablere et nyt virkefundament. Et hvor vi indså nødvendigheden af den psykiske trivsel som absolut forudsætning for en god funktionalitet samtidig med livsglæden!. 

Politikerne bør skifte briller og satse anderledes end hidtil. Øget produktivitet og vækst gør ikke mennesket lykkeligere. Det vil vi sande i takt med en øget sygelighed. Mennesket bliver ikke kun syge af forkert ernæring, men også af en sindsmæssig/sjælelig udsultning.

Jeg efterlyser sammenhold i en konstruktiv nytænkning, der tar hånd om menneskets inderverden og dybe behov for mening og fred. - Den økonomiske vækstmani dræner os for energier, som kunne bruges bedre i bl.a. et kreativt virke der kalder på en helt masse hengemte evner i mennesket!!!

Det hele kræver en gradvis omlægning af værdivalg. En sådan omlægning bør vi alle bidrage til. 

Lad os alle prøve at stoppe op en gang i mellem.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Finn Therkildsen | Svar 07.09.2017 21.28

--- tilføjet:
Lad os alle prøve at stoppe op en gang i mellem

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.04 | 12:10

Linkene: Copenhagen Zoo og Moser er flyttet til andre websider. Linkene kan findes under Web historier - Om mig - Websider.

...
08.09 | 16:11

Hvor er det godt det du har begået. Og godt du har fået din hjemmeside op og køre igen, jeg vil meget gerne læse mere hvis du har mere her på bloggen

...
07.09 | 21:28

--- tilføjet:
Lad os alle prøve at stoppe op en gang i mellem

...
29.03 | 12:27

Hej Bjarne.
Her er en lille hilsen til din egen hjemmeside.
Som du kan se ligner din boks, den på min www.naturfotodk.dk hjemmeside.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE